Heverlee

Filosofenfontein

Filosofenfontein is een Dominicaans geïnspireerde, open en gastvrije gemeenschap van zoekende mensen. Dat zoeken verloopt vanuit velerlei invalshoeken, in een variëteit aan vormen en op verschillende ritmes. Om die diversiteit te respecteren, speelt het zich af op twee domeinen: de weekendliturgie en het Avondprogramma.

Vanuit de Bijbelse traditie, de bewogenheid om het lot van de wereld en van de aarde, de mystiek en een spiritualiteit die groeit van onderuit vieren we op een eigentijdse wijze liturgie. Hierin proberen we het levensverhaal van Jezus door te geven en zijn boodschap levend te maken voor de mensen van vandaag.


Lees meer

Klooster van Leuven

Klooster Maria Onbevlekt Ontvangen

Als predikbroeders willen ze zich bijzonder in dienst stellen van het Woord. Ze doen dat door preken, door les te geven, via publicaties of gewoon via de getuigenis van hun leven. Om die opdracht waar te kunnen maken legde de orde altijd een sterke klemtoon op de studie en bezinning in verbondenheid met een gemeenschap. Je moet immers eerst het Woord van binnenuit hebben geproefd, het hebben doorleefd alvorens je het aan anderen kan doorgeven.

Klooster van Leuven
Ravenstraat 98
3000 Leuven
Tel. 016 24 01 11
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blijf op de hoogte !

Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwbrief !

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen